Zout van de zilte Noordzee

Proef het terug in eigen gerecht

Hotel de Baak Seaside ligt direct aan het de strandopgang van de Noordwijkse kust. Hierdoor zijn wij verbonden met de zee. In onze keuken zie je daarom ook vaak smaken die een relatie hebben met de kust.  Heb je bij de laatste module van je Baak training een potje zeezout gekregen? Dan ben je vast benieuwd welke lekkere gerechten je hier mee kunt maken. Wij hebben een aan te raden recept van de chef voor jou neergezet. 

Veel plezier! Als je iets hebt gemaakt, laat het ons dan weten via social media met de tag #zeezoutvanhoteldebaakseaside.

Komkommersalade met yoghurt-muntdressing


Ingrediënten:

1 bosje munt
2 eetlepels olijfolie
250 ml Griekse yoghurt
2 eetlepels honing
zeezout en peper
2 komkommers
3 eetlepels azijn
1 eetlepel suiker
zeezout en peper
(eventueel 5 takjes verse munt)

Bereiding

Dressing:
Was de munt en snijd in fijne reepjes.
Meng de munt met de yoghurt, olie en honing.
Breng de dressing op smaak met zout & peper.

Komkommersalade:
Was de komkommer en snijd in de gewenste vorm.
Voor een leuk effect kun je verschillende vormen gebruiken, reepjes (julienne), schijfjes of in blokjes.
Was en snijd de munt in reepjes.
Los de suiker op in de azijn en meng deze met de komkommer en munt.
Serveer de komkommersalade met de yoghurt-muntdressing